Den Romské kuchyně

V KARVINÉ PROBĚHL DEN ROMSKÉ KUCHYNĚ

Karvinské restaurace Ščerba, Praha, Červená sedma a U staré radnice se v pátek zapojily do gastro akce Den Romské kuchyně. V restauracích dopoledne vařily dvoučlenné týmy romská jídla, která pak odpoledne v Romském centru v Karviné-Novém Městě ochutnávala třináctičlenná porota složená především ze zástupců města, lékařů, různých společností či organizací (nejsou Romové). K ochutnávce byly goja, halušky, různé polévky, zákusky a další chutná jídla.

„Porota jídla hodnotí, spočítají se body a týmy se odmění. Všichni mají stejnou cenu, aby jim to nebylo líto. Přeci jen do toho všichni dali spoustu času a práce,“ říká organizátor akce Milan Ferenc s tím, že na první místě skončila reustarace U staré radnice, druhá byla Ščerba, třetí Praha a čtvrtá Červená sedma.

Tvorba webových stránek: Webklient